PROF. DR. HASAN ONAT İLE MUAREFE VE “ÜSTAD BEDİÜZZAMAN” ÜZERİNE SÖYLEŞİ TADINDA MUSÂHABE

“Bazı yollar vardır; gökyüzünde de devam etsin istersiniz. Bazı yollarda yürümek içinizden gelmez. Bazen doğayı insandan koruyabilmenin yolunun ‘yol açmamak’ olduğunu farkedersiniz. Yol, zannettiğimizden daha mühim. En mühimi de sırat-ı müstakîm (dosdoğru yol). Yolunuz açık olsun…” 5 Eylül 2020 Cumartesi günü twitter’dan bu güzel sözleri paylaşan kıymetli Prof. Dr. Hasan Onat Hoca, 3 hafta sonra,…

Read more

Said Özdemir Ağabeyi Yad-ı Cemil

ÜSTAD BEDİÜZZAMAN’IN VARİS VE RİSALE-İ NUR’UN NÂŞİRLERİNDEN SAİD ÖZDEMİR AĞABEYİ YAD-I CEMİL Sema Ceyhan Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin vâris ve Risale-i Nur’un nâşirlerinden merhum Said Özdemir Ağabeyi vefat yıldönümü münasebetiyle rahmetle anıyoruz, ruhu şâd, mekâmı cennet-i a’lâ olsun. 1927 Tillo doğumlu olan Said Özdemir Ağabey, Bediüzzaman Said Nursi’nin önemli talebelerinden biri olmasının yanında Cumhuriyet…

Read more

Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin Talebelerinden Hekimoğlu İsmail Ağabey İle Nurlu Hatıralar

HEKİMOĞLU İSMAİL’İ İLK GÖRÜŞÜM/DİNLEYİŞİM: 1988 Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’ni (1878-1960) ilk defa Zonguldak İHL’de ortaokulu bitirdikten sonra geldiğim Bursa İmam Hatip Lisesi’nde, Devlet Parasız Yatılı Yurdu’nda kalırken gitmeye başladığım bir Nur Dersanesi’nde, 1984 sonbaharında tanıdım, tanımaya başladım. Bediüzzaman’ın talebelerinden ilk tanıdığım şahsiyet de merhum Hekimoğlu İsmail ağabey (1932-2022) oldu, 1988 yılında, lise son sınıfta…

Read more

Üstad Bediüzzaman’ın Vâris ve Vekil Talebelerinden MUSTAFA SUNGUR AĞABEY İLE NURLU HATIRALAR

FENA Fİ’N NUR ‘MUSTAFA SUNGUR’ İSMİNİ İLK DUYUŞUM Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin (1878-1960) en yakın talebelerinden, yanındaki hizmetkârlarından, nüfûsuna aldığı manevî evladlarından, hayatındaki vekillerinden ve vefatı sonrası vârislerinden birisi de Kastamonu Eflani’nin Çalışlar Köyünden Mustafa Sungur (1929-2012) ağabeydir. Memleketim olan Safranbolu’nun eskiden bir bucağı olan Eflani 40 km yakın bulunması sebebiyle M. Sungur ağabeyi…

Read more

Çoğulu Bayram Yüksel Ağabey ile Nurlu Hatıralar

Üstad Bediüzzaman’ın Vekillerinden/VârislerindenÇOĞULU BAYRAM YÜKSEL AĞABEY İLE NURLU HATIRALAR Dr. Musa Hûb BAYRAM YÜKSEL AĞABEY KİMDİR?Babası Ali Efendi’den olma, annesi Güllü Hanım’dan dogma olan Çoğulu Bayram Yüksel ağabey (1931-1997)¹ , Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin (1878-1960) yıllarca yanında bulunan hususî hizmetkârlarından, manevî evlatlarından, en yakın vâris talebelerinden ve mutlak vekillerinden biri idi. 1993’te 23 yaşımdayken…

Read more

Mini İ’lâm ve Minik Davetiye…

MİNİ İ’LÂM VE MİNİK DAVETİYE Dergimizin konumuyla alakalı minik bir i’lamda bulunmak istiyoruz: Körpe Kalemler, bir internet dergisi. Bunun pekçok avantajının olduğu muhakkak. Herşeyden önce masrafı çok düşük, daha az meşgul ediyor, daha çok insana hitap edebiliyor. Sonra, her bir sayı için yer/sayfa sıkıntısı olmuyor, yazar sınırlaması ve yazıların uzunluk meselesi olmuyor, ve dahi dileyen…

Read more

Körpe Kalemler’e İlk İmza…

KÖRPE KALEMLER’E İLK İMZA Editör’den “Nûn… Andolsun kaleme ve satır satır yazdıklarına.Rabbinin nimetiyledir ki, sen bir mecnun değilsin.” Bir İlk’e İmza Atarken… Bu gökkubbe altında hiçbir şey ilk değildir. Ama Körpe Kalemler, bizim ilk’imiz. Ne mutlu ki Rabbimizin nimetiyle hiç birimiz mecnun değiliz, o yüzdendir ki şükür, kalemi veren ve ona satır satır yazdıran hikmetli…

Read more

Editör’den: Körpe Kalemler’in Hikâyesi

YENİDEN MERHABA! NEREDE KALMIŞTIK Birkaç yıllık zaman aralığından sonra yeniden yayın hayatına merhaba diyor, kaldığımız yerden yolumuza devam ediyoruz. İlk defa Yuşa Irmak’ın yayın yönetmenliğinde Temmuz 2006 yılında okuyucularının karşısına çıkan Körpe Kalemler Dergisi, 10 sene yayın hayatından sonra, dönemin fitnelerinde hakikatten yana taraf olmak ve kalabilmek için kendi kararıyla 2016 Mayıs’ında 100. sayısı ile…

Read more

Prof.Dr. İbrahim Canan İle Nurlu Hatıralar

Üstad Bediüzzaman’ın TalebelerindenPROF.DR. İBRAHİM CANAN İLE NURLU HATIRALAR“İkinci Zübeyir ” Dr. Musa HÛB İnsan yaşlandıkça, hatıraları hafızasında silikleşmeye başlıyor. “Asla unutmam” denilen nice önemli hadiseler unutulabiliyor. O sebeple hayatımda çok özel yeri ve değeri olan Üstadım Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin (1878-1960) talebeleriyle olan Nurlu Hatıralar’ımı daha fazla geciktirmeden kaleme almaya karar verdim. Menâkıb veya Tabakât…

Read more